Boligsøgende

Hvad er et ajourføringsgebyr?

Du skal betale et årligt ajourføringsgebyr for at blive stående på ventelisten og beholde din anciennitet. Gebyret er 150 kr. om året. Du vil automatisk modtage en opkrævning når perioden, som du har betalt for, udløber. Vær sikker på at der bliver betalt. Tilmeld dig betalingsservice.

Skal jeg betale gebyr for at beholde min anciennitet?

Ja, første gang du skriver dig på venteliste, koster det 200 kr. Du skal efterfølgende betale et årligt ajourføringsgebyr på 150 kr. for at bevare din anciennitet. Du kan betragte det som en forsikring. Når du har indgået kontrakt på en bolig, bliver du slettet på ventelisten.

Hvorfor skal jeg betale årligt nu - det har jeg ikke gjort før?

For at ligestille boligforeninger og boligselskaber skal du betale et årligt gebyr for at beholde ancienniteten - nøjagtig som man hele tiden har gjort i boligselskaberne. Betaler du ikke det årlige ajourføringsgebyr, mister du automatisk din anciennitet, og kan altså kun komme på venteliste igen som helt ny ansøger med ny anciennitet.

Kan jeg få et tilbud om boliger uden at bruge min anciennitet?

Ja, du kan få flere tilbud om boliger. Det er først, når du indgår aftale om en bolig, at du har bruger din anciennitet.

Mister jeg min anciennitet, når jeg indgår aftale om en bolig?

Når du indgår aftale om en bolig, bruger du din anciennitet. Du skal skrive dig på venteliste igen, hvis du vil opbygge en ny anciennitet – typisk oprykningsventelisten.

Jeg er aktiv på ventelisten i dag, hvad skal jeg så gøre?

Du skal ikke gøre andet lige nu end at fortsætte med at betale det årlige ajourføringsgebyr på 150 kr. til tiden.

Jeg har allerede en bolig hos AAB Vejle, skal jeg så betale et årligt ajourføringsgebyr?

Ja, hvis du senere ønsker at flytte til en anden bolig hos AAB Vejle, vil det være en fordel at beholde din anciennitet på oprykningsventelisten (ventelisten for interne ansøgere i AAB Vejle), hvis du allerede betaler det årlige ajourføringsgebyr på 150 kr.

Jeg søger ikke bolig lige nu - kan jeg så stå på venteliste?

Ja, sagtens og du vil samtidig kunne opnå en fordel, når du senere ønsker at få tilbud om en bolig, idet din anciennitet bliver bedre dag for dag. Du behøver ikke at være aktivt boligsøgende for at stå på ventelisten. Du skal bare fortælle os, at du ikke ønsker at få boliger tilbudt lige nu, så vil din ansøgning blive stillet i bero, men ancienniteten løber videre.

Hvis jeg står på oprykningsventelisten, skal jeg så gøre noget for at bevare min anciennitet?

Ja, du skal fortsætte med at betale det årlige ajourføringsgebyr på 150 kr.

Skal jeg fortsat være medlem af boligforeningen?

Der opkræves ikke længere et medlemsindskud. Men første gang du kontakter boligforeningen bliver du opnoteret på oprykningsventelisten (venteliste for interne ansøgere i AAB Vejle) eller den almindelige venteliste (venteliste for eksterne ansøgere udenfor AAB Vejle) Det koster et opnoteringsgebyr på 200 kr. Du vil kunne stå på listen som passivt søgende, eller du kan til enhver tid angive i hvilke afdelinger, du søger, og herefter modtage tilbud.

Kan jeg fortsat overtage min ægtefælles anciennitet ved dødsfald?

Ja, ved en boligsøgendes død overgår ancienniteten på oprykningsventelisten/ventelisten til den afdødes efterladte ægtefælle eller registrerede partner. Husk du også i det tilfælde skal fortsætte med at betale det årlige ajourføringsgebyr.

Kan jeg selv tilmelde mit ventelistegebyr til BetalingsService?

Ja, det kan du gøre på hjemmesiden. Klik her.

Må jeg holde husdyr?

Om du må holde husdyr, hund og kat i din lejlighed, afhænger af hvor du bor. Du kan se, om du må holde husdyr, hund og kat på den enkelte bolig. Udfør din boligsøgning og klik på "Vis boliger" og vælg "Info". I "Info" kan du vælge "Fakta om lejemål". Her får du svaret på, om du må holde husdyr og i givet fald hvilke.

 
 
 
 
L1008819 Edit4V3B7633 NYSKYDen Gamle Gaard