Nye udlejningsregler

24.06.2019

Nye udlejningsregler træder i kraft den 1. juli 2019. 

De nye regler kan have betydning for tildelingen af almene familieboliger, idet det bliver lettere for boligsøgende på eksterne ventelister at komme i betragtning til en attraktiv bolig. Det er resultatet af en lovændring, der i foråret blev vedtaget i Folketinget.

Nemmere adgang til attraktive boliger

Med de nye regler skal hver anden ledig familiebolig i AAB Vejle fremover tilbydes ansøgere på den eksterne venteliste, hvor det før var sådan, at alle familieboliger først skulle anvises til boligsøgende på den interne venteliste – altså til eksisterende beboere - og dernæst til boligsøgende på den eksterne liste.

Ventelistesystemet til de almene boliger har længe været diskuteret, og med den nye ændring forsøger man at tilgodese både eksisterende og fremtidige beboere.  

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen udtalte følgende, da lovændringen i sin tid blev sendt i høring;

- Den almene boligsektor skal ikke være et lukket system, som man kun kan blive en del af, hvis man har stået på venteliste i mange år og i øvrigt har boet i almen bolig i lang tid. Vi ønsker en mere blandet beboersammensætning i vores almene boligområder, og dette er en af måderne at sikre det på.

Afdelinger hvor der er aftalt og godkendt fleksibel udlejning med Vejle Kommune er undtaget, ligesom ændringerne heller ingen indflydelse har på den kommunale anvisningsret.


« Gå tilbage

 
 
 
 
L1008819 Edit4V3B7633 NYSKYDen Gamle Gaard