Finlandsparken taget af ghettolisten

01.12.2020

Ifølge Transport- og Boligministeriets nye ghettoliste skal boligområdet AAB Vejles Finlandsparken ikke længere betegnes som et ghettoområde.

Tirsdag den 1. december offentliggjorde ministeriet de nye lister over, hvilke almene boligområder der skal stemples som udsatte boligområder, ghettoområder og hårde ghettoområder, og i år er Finlandsparken ikke længere at finde på ghettolisten.

- Det er vi rigtig glade for. Det er dejligt at komme af med den titel, der har hængt ved i så mange år nu, siger Tine Vibeke Poulsen, der er formand for Finlandsparken.

Det er blandt andet beskæftigelsesindsatserne i området samt introduktionen af kombineret udlejning, der har medført en klar forbedring i tallene og altså nu også har fjernet ghetto-stemplet.

”Indsatsen virker, men det er vigtigt, at vi holder fast og fortsætter, hvad vi har sat i gang”, siger AAB Vejles direktør, Steen-Dall Hansen og fortsætter. ”Vi røg på den hårde ghettoliste i 2018 på baggrund af nogle meget spinkle parametre. Det har været hårdt for alle berørte, da Finlandsparken altid har været et velfungerende område, hvor beboerne er glade for at bo, og der tilmed er rift om boligerne.”

Stadig et udsat område

Finlandsparken kom første gang med på ghettolisten i 2012. Dengang boede der 1563 beboere og her var det antallet af beboere med udenlandsk baggrund og antallet af arbejdsløse, der sendte boligområdet ind på listen. Siden er der kommet flere kriterier til, men det har i lang tid være beskæftigelsestallene, som er med til at "belaste" området.

De nye tal betyder, at Finlandsparken ikke længere er på ghettolisten, men det betyder ikke at arbejdet med det udsatte boligområde slutter her. ”Det her er virkelig positivt”, siger formand for AAB Vejle, Hans Helge Andersen. ”Men det ændrer desværre ikke ved, at Finlandsparken stadig vil blive opfattet som et hårdt ghetto-område, og at den udviklingsplan, der allerede er aftalt skal føres ud i livet.”


« Gå tilbage

 
 
 
 
L1008819 Edit4V3B7633 NYSKYDen Gamle Gaard