Ekstra tryghed med nabohjælp

28.01.2020

Uanset om man bor i lejlighed, rækkehus eller villa, så er det vigtigt at føle sig tryg. Tryghed er nemlig en afgørende forudsætning for, at vi kan føle os hjemme i vores bolig. I AAB Vejle ønsker vi at vores beboere skal føle sig trygge i deres hjem, og derfor vil vi gerne være med til at sprede budskabet om nabohjælp.

Danmark er det land i EU med flest indbrud per indbygger. Op mod 30.000 oplever årligt at få ubudne gæster, men med fokus på øget sammenhold i nabolaget kan vi nå langt.

Et godt værn mod utryghed er godt naboskab, og lige netop det er der fokus på i kampagnen Bo Trygt, som er skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Erfaringer fra udlandet viser, at organiseret nabohjælp kan reducere antallet af indbrud, hærværk og fysisk vold med op til 26 procent. Dét at vi holder øje med hinanden og vores boliger og samtidig er mere synlige i boligområderne har altså en betydelig positiv effekt.

På hjemmesiden Bo Trygt kan du få gode råd til sikring af dit hjem, og kan du samle mindst 20 personer fra dit boligområde, kan I endda få besøg af en indbrudsekspert – helt gratis.

Vær med i Nabohjælp

Nabohjælp kan organiseres på mange måder. Det centrale er, at det er forebyggelse med mennesker i centrum. Som nævnt er der meget, der peger på, at tillid, sammenhold og samarbejde i et boligområde virker præventivt i forhold til at undgå indbrud.  

App’en Nabohjælp, som er udviklet i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, er et veldokumenteret redskab til forebyggelse af indbrud. App’en kan hentes gratis i Google Play og App Store og benyttes i dag af mere end 120.000 danskere.

Nabohjælp app’en giver dig adgang til at;

  • netværke med alle nabolagets hjælpere
  • skrive, læse og kommentere advarsler i dit nabolag
  • bede om feriehjælp og fortælle betroede feriehjælpere, hvornår dit hjem står tomt
  • koordinere en fokuseret indsats, hvis der er tyve på spil
  • spørge nabolaget om alt, hvad naboskabet rummer
  • bestille klistermærker til postkasser og døre
  • få gode fif til forebyggelse og godt naboskab

Du kan læse mere om app’en her.


« Gå tilbage

 
 
 
 
L1008819 Edit4V3B7633 NYSKYDen Gamle Gaard