APRILSNAR: AAB Vejle bygger den 6. søster

01.04.2015

APRILSNAR:
De 5 søstre i Vejle kan se frem til en familieforøgelse. AAB Vejle har nemlig fået tilsagn fra Vejle Kommune på at man må begynde projekteringen af en 6. søster langs åen i Vejle midtby.

Projektet har været undervejs i noget tid og er ikke mindst ansporet af, at lejlighederne i de eksisterende søstre er meget populære. Herudover har AAB Vejle i noget tid været på jagt efter et nyt sted at bygge et højhus. "Da muligheden bød sig, var vi hurtige til at lave en aftale med kommunen" siger udlejningschef Tommy Mølgaard. "Desuden burde vi, som den største boligforening i byen, have flere højhuse at kunne tilbyde dem der står på vores venteliste".

Storesøster

Den 6. søster bliver dog ikke helt magen til de 5 eksisterende søstre. Fordi der ikke er flere pladser på grunden ved Åkæret, har AAB Vejle fået lov til at bygge på græsarealet på den anden side af Boulevarden. "Det giver en fantastisk udsigt over Ådalen, men man vil næsten ikke kunne se ud over fjorden", udtaler formanden for AAB Vejle, Hans Helge Andersen. "Det har vi dog fundet en løsning på, idet vi har valgt at gøre bygningen højere end de andre søstre, således at beboerne kan nyde den fulde udsigt fra tagterrassen og de øverste etager".

Sostre

Hos kommunen har der været lidt usikkerhed om hvorvidt man ville få et ujævnt udseende på de sammenbragte søstre, men det mener Steen Andersen, Teknisk Chef for AAB Vejle, ikke: "Den vil, ganske vist, blive lidt over 6 meter højere, men pga. jordens krumning og dét at den står på den anden side af vejen, vil man ikke kunne se at den er større".

Billige lejligheder

Det bliver dog ikke nogle dyre lejligheder man kan tilbyde når bygningen står færdigt. Ifølge økonomichefen i AAB Vejle, Kim Lassen, vil de derimod blive ret billige. "Vi har hævet huslejen i alle vores lejligheder en del over den seneste tid, så derfor har vi mange penge stående i banken. Det betyder at vi selv kan financiere byggeriet i samarbejde med Landsbyggefonden", siger han og fortsætter: "Det betyder ingen renteudgifter og dermed en lav husleje".

Projekteringen er allerede i gang og på baggrund af erfaringerne fra at bygge de andre søstre, forventer man at nye beboere kan flytte ind til efteråret.

Ønsker man at blive skrevet op til en lejlighed i den nye søster, kan man kontakte AAB Vejle d. 1. april 2015.


« Gå tilbage

 
 
 
 
L1008819 Edit4V3B7633 NYSKYDen Gamle Gaard